Strafferetsadvokater

Advokat

‘Café Pendiente’ – En solidarisk kop kaffe

En ‘afventende kop kaffe’ – er et udtryk der benyttes i Spanien, for at give en solidarisk kop kaffe til andre. Det foregår på den måde, at man går ind på en café og køber sig en kop kaffe (som alle stort set gør hernede). I stedet for at betale 1 euro for kaffen, så kan du vælge at betale 2 euros – så har du betalt for en ekstra kop kaffe, som så senere vil komme en person til gode der ikke har råd til at købe en kop selv. En medmenneskelig handling, hvor man har mulighed for at være solidarisk med de mennesker der er kommet i klemme i krisen, til hjemløse, til ældre uden pension eller andre som ikke har råd til at nyde noget så almindeligt og basalt som en god kop kaffe. Værten på caféen holder styr på kafferegnskabet – og sætter en ære i at uddele en god kop kaffe til dem som trænger allermest.

Fænomenet ses flere steder hernede, på de mange caféer og barer. Der står altid et skilt i vinduet, med teksten: ‘Café Pendiente‘, og så ved folk hvad det drejer sig om. De fleste synes det er sådan en god idé, ganske simpelt og så alligevel så hjertevarmt. Og på en eller anden måde, så er den også bare typisk spansk, for det er ikke første gang jeg ser solidariske handlinger hernede. Det virker som om at medmenneskelighed er en ret udbredt tendens – og det er meget klædeligt, synes jeg.

Strafferetsadvokater, rådgivning og sociale tilbud

I det sydlige Europa fungerer socialtilsynet på en anden måde end derhjemme i Danmark, hvor man kan få hjælp med at finde fx opholdssteder eller botilbud. I syden er det til gengæld normalt, at borgerne på en eller anden måde hjælper hinanden og er solidariske overfor folk der er kommet i klemme. Det er heller ikke alle der kender deres sociale rettigheder som man gør i Danmark, hvor man kan søge hjælp og vejledning hos advokater som fx www.hope-advokater.dk, med spørgsmål af social karakter.

Det er ikke kun kaffe der gives videre til den der måtte trænge, man ser mange andre former for solidariske handlinger. Man ser også indsamlingsdage i supermarkeder, hvor repræsentanter for diverse foreninger og hjælpeorganisationer står klar til modtage donationer fra folk i form af fødevarer. Og det er tydeligt at se, at folk gerne vil give. Man ser folk donere hele indkøbsvogne med forskellige lækkerier, der helt sikkert vil ende i taknemmelige hænder.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *