Catering København

Catering København

Hjemmelavet julesteg eller catering fra København?

Det er juleaftensdag og jeg har fået tjansen som køkkenchef. Ikke at det er den store nyhed, jeg kan skam sagtens lave både pasta og spejlæg, jeg er bare ikke så vant til at skulle forberede de helt store middage. Dagens menu er såmænd ikke andet end en traditionel flæskesteg med alt det guf der hører sig til på tallerkenen; brunede kartofler, rødkål, brun sovs osv.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk overvejet at bestille mad udefra. Måske fra en indisk restaurant, bare for at lave lidt rav i traditionerne – eller at få et godt cateringfirma i København, som fx www.kragerupogko.dk, til at levere noget spændende og eksotisk mad der kunne imponere mine gæster og endda lade mig slippe for køkkentjansen.

Men på den anden side, så er det jo ikke Kong Harald af Norge der kommer på besøg, men blot lidt kær familie og nogle gode venner, så jeg blev enig med mig selv om, at der var lang tid siden vi alle havde spist en gammeldags flæskesteg, og at det nok ville være sagen.

Så der arbejdes koncentreret med stegen og ikke mindst på at få en rigtig sprød svær, med tilstrækkeligt salt og den korrekte temperatur i ovnen osv. Jeg får fingre i en god økologisk rødkål og peppet den lidt op – og håndpiller endda nogle fine små kartofler. Det går også fint med sovsen, som jeg havde været lidt bekymret for, men den får en sjat cognac og så er den klar til middagsbordet.

Flæskesteg med brunet køkkenloft

Alt går faktisk over al forventning og lige efter drejebogen. Bortset lige fra en ting. Håndtaget på min gamle stegepande løsner sig nemlig på et tidspunkt der ikke er specielt godt timet. Det sker lige da jeg har smeltet det brune sukker i panden og skal til at vende kartoflerne i karamelmassen, og gøre dem brune. I det øjeblik står jeg med håndtaget i hånden, mens panden rammer sidelæns ned på gaskomfuret, banker så at sige ‘panden’ mod komfurets hårde overflade – og spreder alt sit indhold rundt over hele køkkenet.

Jeg har ikke behov for at kommentere sagen yderligere, andet end at juleaftensdag blev dagen hvor jeg blev bekræftet i, at det ikke er et godt tidspunkt at skulle være køkkenmester. Jeg fandt også ud af, at smeltet sukker hurtigt stivner – og det ikke er til at få af hverken vægge eller køkkenloft uden at skulle bruge groft sandpapir. Den sidste beslutning der blev taget den dag, var at jeg i fremtiden nok vil gøre en del mere brug af at få leveret mad udefra. Velbekomme og glædelig jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *