Derfor er støbejern det bedste til dit køkken

Derfor er støbejern det bedste til dit køkken

Hvis du holder af at udforske og udfolde dine talenter i et køkken, er støbejern måske netop det perfekte redskab for dig. Men har du først valgt at investere i noget dyrt og lækkert støbejern til madlavning, kan det godt betale sig at pleje og passe godt på det. Vælger du noget af høj kvalitet er det ikke en billig udgift, men det er alligevel penge, der er givet rigtig godt ud, idet dine pander og gryder kan holde i adskillige årtier og nærmest kun bliver smukkere ved brug.

Støbejern er først og fremmest uundværligt, hvis du skal stege eller tilberede ved høje temperaturer, eller hvis du modsat har brug for at holde noget ved lav varme. Pander og gryder fordeler varmen jævnt over hele overfladen, og hvis du plejer dem godt vil du heller aldrig opleve, at dine madvarer hænger fast.

 

Hvis skaden er sket skal du ikke fortvivle

Skulle du alligevel komme til at ende med en pande eller en gryde der er klistret og snasket, er der hjælp og gode råd at hente. Det kræver blot lidt salt og olie.

Dog må du aldrig bruge sæbe på støbejern. Det ødelægger overfladen og gør pander og gryder klistrede. I stedet skal du blot vaske dem i varmt vand og tørre efter med lidt madolie.

Derfor er støbejern det bedste til dit køkken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *