Formueforvalter

Formueforvalter

En formueforvalter er måske ikke noget du har brug for tidligt i dit liv, men det kan nemt ske at du får brug for den ekspertise en formueforvalter besidder på et senere tidspunkt i livet. Denne artikel vil beskrive hvad er formueforvalter kan gøre for din formue.

Opgaven en formueforvalter har, er som ordet beskriver – at forvalte din formue på bedst mulige måde.

Det betyder dog ikke at du bare overlader din formue til en formueforvalter, og så håber på at denne person kan sit kram, hvorefter du læner dig tilbage og krydser fingre.

Inden denne proces bliver sat i gang vil du have et møde med din formueforvalter, hvor i vil diskutere en del ting, men vigtigst af alt vil i diskutere din risikovillighed.

 

Formueforvaltning gennem en formueforvalter

Indenfor formueforvaltning findes der et par gennemprøvede og meget velkendte teorier der flittigt bliver brugt af formueforvaltnings/investeringsselskaber. Alle er en stor hjælp som formuerforvalter.  En af de mest kendte og brugte er investeringsmodellen Markowitz, som blandt andet har vundet en nobelpris i økonomi i 1990.

Grundlæggende fortæller denne at risikospredning er vigtigt, og selvfølgelig mange andre detaljerede ting. Det mest normale for mennesker er at ville bevare sin formue, og vi vil hellere have et lavt og forholdsvis sikkert afkast, end at have høj risiko med muligheden for højere afkast.

formueforvalter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *