Formueforvalter

Formueforvalter

Hos de fleste firmaer der tilbyder en formueforvalter, foregår processen på følgende måde. Enhver aftale der indgås, starter med at kunden, sammen med formueforvalteren, analyserer den eksisterende formue, samt indgår en skriftligt kontrakt omkring hvilke midler der må forvaltes. Dette er oftest flere elementer indenfor formueforvaltning, men kan også bare være enkelte. Den samlede formue kan derefter blive fordelt på tværs af aktiver. Disse aktiver kan være aktier, obligationer, samt private equity og hedgefonde med mere.

Metoder en formueforvalter bruger

Indenfor formueforvaltning findes der et par gennemprøvede og meget velkendte teorier der flittigt bliver brugt af formueforvaltnings/investeringsselskaber. Alle er en stor hjælp til en formueforvaltning. En af de mest kendte og brugte er investeringsmodellen Markowitz, som blandt andet har vundet en nobelpris i økonomi i 1990.
Grundlæggende fortæller denne at risikospredning er vigtigt, og selvfølgelig mange andre detaljerede ting. Det mest normale for mennesker er at ville bevare sin formue, og vi vil hellere have et lavt og forholdsvis sikkert afkast, end at have høj risiko med muligheden for højere afkast.

formueforvalter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *