Category Archives: Håndværker

Rooflights and Skylights

Glastag

Sjove, ballade & knuste ruder

Da vi var børn, kom vi tit til at slå vinduer i stykker. Vi gik også på æblerov i haven hos sure Overlærer Frandsen længere nede af vejen, og vi plejede også at ringe på folks dørklokker i nabolaget og derefter løbe i skjul og grine af de overraskede ansigter, når der slet ikke var nogen ved døren. Vi gjorde en masse andre skøre ting, der bare var en del af at være børn.

Det med at slå vinduer i stykker, var fordi vi kastede med sten. Jeg ved egentlig ikke hvorfor vi gjorde det, men jeg tror det var fordi vi ikke havde for så meget legetøj – og da slet ikke hverken Playstation eller computer at spille på – så af og til kunne vi finde på at kaste med småsten, sådan som en slags krigsspil. Vi fandt huer, hatte og gamle solbriller og dækkede ansigterne med tørklæder, så vi ikke kom alt for galt af sted når vi ramte hinanden. Og nogle gange ramte stenene bare noget de ikke skulle – som for eksempel folks vinduer. Og så var fanden løs…

Lad nu være at ramme tagvinduerne

Dengang i de ‘gode gamle dage’, kunne vi have haft glæde af stærke tagvinduer eller glastag fra producenter som Vitral, der ville have kunne holde til den slags drengestreger. Men dengang havde de fleste vinduer blot et enkelt lag glas og var så nemme at slå itu. Så vi måtte altid finde på gode forklaringer til vores forældre, om hvorfor vi havde smadret en rude i drivhuset nede i baghaven eller i nabo Knuds varevogn der altid stod uheldigt parkeret ude på vejen. Far kaldte os altid ind til en ordentlig skideballe og sagde at vi var en flok møgunger og at vi skulle lære at være mere forsigtige. “I det mindste” sagde han, “så forsøg dog at sigte efter noget andet end lige  glasvinduerne”.

Men den slags ting var del af den tid vi levede i. Vi havde ikke så meget fancy legetøj at lege med, så vi fandt altid på at bygge nye opfindelser og nye spil vi kunne spille. Engang fik vi konstrueret en fin sæbekassebil ud af gamle træplader, skruer og søm vi fandt inde hos Knud og et sæt hjul fra en gammel barnevogn vi støvede op nede fra jernhandler Olsen. Da vi blev trætte og forpustede af at skubbe hinanden rundt i bilen det meste af dagen, fandt vi på den idé at lade fru Olsens gamle hund trække os. Der blev fundet tøjler og reb, og lavet et godt træk til hunden, der i øvrigt hed Charles. Men det gik selvfølgelig ikke godt, for Charles endte med at løbe hen over både stengærder og under plankeværk – og vi endte som regel med grimme skrammer og masser af hudafskrabninger når dagen var slut.

Men vi klarede det hele, fik masser af frisk luft og udviklede en fin evne til at finde på ting og sager at lave. Selv om vi både var møgunger og fulde af drengestreger – så var det en fantastisk tid.

Danakon

http://www.danakon.dk/

Den fødte ingeniør

Bæveren er en af verdens største gnavere, og for de fleste et både imponerende og sympatisk dyr. Bæveren er kendt for, at have en helt formidabel evne til at bygge sit bo og lave dæmninger i søer, vandløb og floder. Den lille pelsede fætter er faktisk ikke så lille endda, men kan blive op til 100 cm lang og veje helt op til 30 kilo.

Bæveren bygger altså sit bo på imponerende vis. Boet kaldes for ‘bæverhytten’, og hvis ikke det var for at bæveren var del af dyreverdenen, skulle man næsten tro at den ivrige gnaver havde fået professionel assistance fra et rådgivende ingeniørfirma som www.danakon.dk, til at levere en så velkonstrueret bolig, der hverken har behov for facaderenovering eller vinduesudskiftning. Men i sandheden er bæveren jo den fødte ingeniør, der er i stand til at designe sin bolig præcis efter de specielle forhold som dyret har brug for, nemlig en beskyttende bolig der står delvist under vand.

Bæredygtig bæverhytte uden behov for vinduesudskiftning

Man kan sige at bæverens bo er en ægte grøn og bæredygtig bolig, med sund og naturlig ventilation, og beliggende midt i den store natur. Uden brug af andet maskinværktøj end et par kraftige fortænder, 2 stk. forpoter med kløer og en næsten utømmelig energi, bygger bæveren sin bolig af grene, stubbe og kviste fra skoven. Boligen opbygges omkring en ‘vanddør’, som altid ligger under vandets overflade og giver Hr. og Fru Bæver adgang til søen eller floden. Den øverste del af boligen ligger over vandoverfladen, og tætnes ganske nøje med mudder, der så tørrer og fungerer som isolation. Hvert år udbedrer bæveren sin bolig med flere nye lag af udvendige grene og mudder, således at boligen efter en årrække gøres mere solid og beskyttende overfor naturens rasen eller uvelkomne gæster.

Bæveren har i mange år været en uddød art i Danmark, hovedsageligt på grund af overdreven jagt. Men i 1999 blev det besluttet at genindføre bæveren i den danske natur og 18 bævere blev sat ud ved Klosterheden i Jylland. Ti år senere, i 2009 og 2010, blev yderligere 14 eksemplarer udsat i Nordsjælland, der har vist sig at klare sig godt – er begyndt at yngle, og trives naturligt i de danske vådområder. Selv om der i et land som Danmark typisk er en vis skepsis for at genindføre tidligere dyrearter, så er bæveren et godt eksempel på en dyreart der har en stor og vigtig økologisk betydning for vores natur, og som de fleste er glade for at have tilbage.

Brug for en tømrer Frederiksberg?

Brug for en tømrer Frederiksberg?

Da min kæreste og jeg blev husejere, havde min alvidende mor godt nok fortalt mig, at når først en kvinde får sit eget hjem, kan manden ligeså godt lægge sig fladt ned og acceptere, at indretningen bliver som hun ønsker. Det vil sige, hvis der altså er råd til alle hendes drømme. Jeg plejer ellers at være god til at komme med et come back til alle hendes mange bemærkninger, men her blev jeg faktisk lidt stille, fordi jeg fornemmede at hun sikkert havde ret. Min kæreste elsker at indrette – og hun er god til det, men det med pengene var en anden sag. For det er dyrt at købe hus, og det kan være endnu dyrere at indrette det. Vi havde først talt om nybyggeri. Finde en tømrer Frederiksberg, der kunne lave vores drømmehus. Det var egentlig en fed ide, men en tømrer Frederiksberg kan være en rigtig dyr affære, og der er alligevel også noget charmerende ved et hus med sjæl. Så vi endte faktisk med ikke at benytte en tømrer Frederiksberg i første omgang.

Hjælp til udskiftning af vinduer

Vi fandt et hus der havde det hele. Plads til en lille familie, den hund jeg altid havde drømt om, og helt utrolig mange indretningsmuligheder. Hvad vi ikke lige havde fået tjekket, fordi vi var så opslugte af hele ideen om vores fremtidige liv var, at der virkelig trængte til en udskiftning af vinduer. Det lagde vi kanske vist mærke til, da det første halve år var gået og det begyndte at gå fra efterår mod vinter. Vi hørte en susen i hasperne og det trak fra dem, når man sad i sofaen. Ideen om den helt store indretning satte vi på pause, da vi simpelthen blev nødt til at få en udskiftning af vinduer. En ven anbefalede os at bruge Gladsaxe Bygningsentreprise, som både er professionelle og som også har rimelige priser. Vi fik foretaget en udskiftning af vinduer og vi havde endda stadig råd til at få indrettet vores hjem. Det var ren win win.

Brug for en tømrer Frederiksberg

Har du overvejet en udskiftning af vinduer?

Har du overvejet en udskiftning af vinduer?

Jeg er måske det man på godt gammelt dansk vil kalde en nærrigpind. Jeg synes ting er meget dyre, og jeg vil gå langt før end jeg er villig til at betale kassen for noget, som jeg synes fungerer fint – lige indtil det så slet ikke fungerer længere. Der kan selvfølgelig være gode og dårlige ting ved denne indstilling. Den gode er selvfølgelig, at jeg åbenlyst er god til at spare sammen. Den mindre gode er, at jeg sommetider venter alt for længe, og egentlig kommer af med flere penge, fordi der er mere, der skal fikses, end hvis jeg havde taget mig sammen lidt tidligere. Heldigvis var det ikke sådan et scenarie, der udspillede sig, da det gik op for mig, at det nok var ved at være nødvendigt med en udskiftning af vinduer. Jeg havde i første omgang håbet, at jeg ville kunne udskyde projektet et lille års tid eller mere, men hvis der er en ting som jeg hader lige så meget som at bruge for mange penge, så er det at fryse, eller at sidde i træk. Og det er faktisk netop det, der sker, når det er på tiden med en udskiftning af vinduer. Det var på dette tidspunkt, at jeg gik amok på nettet i jagten på en tømrer Frederiksberg, der kunne bygge mig et helt nyt hus.

Tømrer Frederiksberg og mange andre goder

Da mit hysteri havde lagt sig, og jeg vendte tilbage til virkeligheden, og indså, at jeg nok ikke havde brug for en tømrer Frederiksberg til at bygge mig et nyt hus, men måske bare en tømrer Frederiksberg, der kunne hjælpe mig med udskiftning af vinduer, faldt jeg over Gladsaxe Bygningsentreprise. Det er måske de smarteste klik jeg i mit liv har foretaget med den mus, for de ledte mig direkte ind på deres hjemmeside, hvor jeg opdagede at jeg både kunne få en tømrer Frederiksberg og en udskiftning af vinduer.

Har du overvejet en udskiftning af vinduer?

Er det nok med en tag renovering?

Er det nok med en tag renovering?

Når man har været så mange år i branchen, som vi har i Gladsaxe Bygningsentreprise, oplever man af og til en ting eller to. I vores virksomhed lægger vi vægt på at hjælpe kunderne bedst muligt, selvom det ikke altid betyder den største fortjeneste for os. Vi synes virksomhed og ærlighed, er to ting, der bør gå hånd i hånd, hvis man gerne vil have loyale kunder, gode anbefalinger og solide resultater. For eksempel er vi altid bund ærlige, når vi bliver spurgt, hvorvidt det er en nødvendighed at få nyt tag eller om det kan klares med en tag renovering. Det kommer selvfølgelig meget an på det specifikke tilfælde, men vi bestræber os altid på, at være ærlige, netop fordi der kan være stor prismæssig forskel på en tag renovering og et nyt tag. Derfor fortæller vi kunderne tingene som de er. Hvis man kan lave en løsning med tag renovering, beretter vi hvor længe resultatet kan bære, indtil det måske vil være nødvendigt med nyt tag. Omvendt fortæller vi også, når et nyt tag måske slet ikke er nødvendigt før om mange år, og at en tag renovering derfor vil kunne dække det.

Vælg Gladsaxe Byg, når du skal have nyt tag

Kan man ikke undgå at skulle have nyt tag, skal man ej frygte. Hos Gladsaxe Bygningsentreprise har vi både mange års erfaring, en meget professionel tilgang og en super positiv attitude – og så koster vi faktisk heller ikke en bondegård, når du laver forretning med os. Tag renovering og nyt tag er blot to af mange opgaver, som vi hver eneste dag udfører i Gladsaxe Byg. Foruden stor ekspertise, indenfor tag og tagkonstruktion, laver vi også udskiftning af vinduer, nye vinduer, og en masse tømrerarbejde. På vores hjemmeside kan du læse meget mere om de mange fordele du kan få ud af, at blive kunde hos os.

Er det nok med en tag renovering?

Tid til nyt tag?

Tid til nyt tag?

Hos Gladsaxe Bygningsentreprise hjælper vi genre dig, hvis du star overfor snart at skulle anlægge nyt tag. Vi har mange års erfaring, en positiv attitude og en professionel tilgang til vores arbejdsopgaver. Nyt tag er blot en af de mange opgaver, som vi ofte står overfor i vores virksomhed. Vi udfører for eksempel også tag renovering og udskiftning af vinduer, hvis du en dag skulle få brug for det. Desuden udfører vi også en hel del tømrer opgaver landet over. For eksempel også, hvis du lige står og mangler en tømrer Frederiksberg. Selvom du måske selv har hænderne godt skruet på, kan det alligevel godt betale sig, at alliere sig med en fagmand, når du står og skal finde den bedste løsning til dit eget husprojekt.

Nyt tag eller blot en tag renovering?

For eksempel har vi gennem tiden mødt flere par, der netop har været glade for, at de valgte at konsultere med en fagmand, inden de valgte at få nyt tag. Det viste sig nemlig, at netop deres problem snildt kunne klares med en tag renovering, som i hvert fald ville give dem 8-10 år, inden de behøvede at tænke på at anskaffe sig nyt tag. På den måde kunne de også bedre nå at spare op. Ligeledes har vi haft kontakt med folk, der har haft brug for det de troede blot var en tag renovering men som i virkeligheden bedre ville kunne betale sig med helt nyt tag. Det første firma de havde kontaktet, havde sagt at en tag renovering ville være tilstrækkeligt, men efter en hurtig besigtigelse, ville det kun have givet dem 2-3 år. Ærlighed er en anden dyd, som vi sætter højt i vores firma.

Tid til nyt tag?

Udskiftning af vinduer

Udskiftning af vinduer

Som kvinde med hænderne skruet omvendt på, vidste jeg næsten med det samme, at det ville kræve mere end et mirakel, hvis jeg skulle foretage en udskiftning af vinduer, uden hjælp fra en professionel.

Mine gamle vinduer var tydeligt mærkede af de skiftende vejrforhold og var blevet meget slidte af både vind og vejr. Der var ikke meget andet at gøre end at få foretaget en udskiftning af vinduer.

Professionelt resultat med professionel rådgivning

Med mine evner ville jeg dårligt kunne male karmen, og jeg vidste derfor at jeg behøvede rådgivning og professionel hjælp til korrekt opmåling. Hos Gladsaxe Bygningsentreprise fandt jeg det hele.

 

Gladsaxe Bygningsentreprise er en professionel tømrer og snedkervirksomhed, hvor de udfører solidt håndværk til den aftalte tid. Jeg blev mødt af rare mennesker, og fik en vældig god service. Jeg ringede og fik mig først en god snak, hvorefter en medarbejder kom ud til min bopæl for at måle op og tage notater inden jeg fik udskiftning af vinduer. Det kommer virkelig til at pynte, nåt der kommer styr på de nye vinduer. Desuden havde jeg regnet med at skulle frem med den helt store pengepung, men her blev jeg overrasket. Jeg endte med et produkt i topkvalitet og til en meget fair pris.

Udskiftning af vinduer

Tag renovering

Tag renovering

Indtil for ganske få måneder siden gik jeg rundt og ledte efter job. Jeg mistede mit forrige kort tid efter min mand og jeg havde sagt ja til et huskøb, og vi sad lidt stramt i det i et par måneder. Men det var et dejligt hus og vi prøvede at se lyst på tingene. Heldigvis var jeg heldig og fik job her i virksomheden. Men der gik ikke længe før end et problem opstod i huset. Vi flyttede ind i starten af foråret hvor vejret var mildt og sommeren varm. Hen på efteråret har vi nu opdaget at det trækker på 1 sal. Jeg har været ved at gå ud af mit gode skind ved tanken om en tag renovering, for det har vi på ingen måde råd til, som det ser ud nu. En tag renovering vil dog være nødvendig, hvis vi ikke skal fyre for fuglene og fryse halen af, når vi når vinteren.

Nye vinduer var tricket

Efter flere søvnløse nætter, besluttede vi os at få en vurdering fra en fagmand. Jeg havde beredt mig på det vært tænkelige, men fik til min store overraskelse et positivt svar. Faktisk var det slet ikke nødvendigt med en tag renovering. Vi skulle bare have nye vinduer. Og det behøvede ikke engang være alle vinduerne på 1 sal, men blot et par stykker, der skulle udskiftes med nye vinduer. Lykken var gjort og jeg kan nu igen glæde mig over huset, det nye job og vores nye vinduer.

Tag renovering

Nyt tag

Nyt tag

Her i virksomheden gik vi allerede sidste vinter og snakkede om, at vi synes der var koldere end normalt. Vi brugte faktisk helt uendeligt lang tid på at tale om, hvor koldt der egentlig var og de fleste af os tænkte egentlig bare, at vinteren nok var særligt hård i år. Så blev det forår og varmere i vejret, og da vi endelig nåede sommeren, havde de fleste af os faktisk helt glemt, at vi havde gået og frosset. Men nu nærmer vi os vinteren igen, og allerede nu er vi begyndt at have den samme snak. Det er dog gået op for os, hvad det er, der forårsager det kølige klima. Vores bygning trænger til nyt tag. Vi havde nogle gutter fra Gladsaxe Bygningsentreprise til at kigge taget efter i sømmene og det var her vi blev klar over, at vi skulle have nyt tag. Små huller og lækager havde simpelthen ødelagt mere, end hvad det kunne betale sig at reparere, så nyt tag var langt lettere.

Nyt tag eller måske bare en tag renovering?

Havde problemet derimod blot været en tag renovering, havde det måske nok været nemmere. Og dog. En tag renovering kan måske vise sig egentlig at være nøjagtig lige så krævende som et nyt tag? Måske er en tag renovering også mere end midlertidig løsning, men af og til kan det faktisk være nok til, at huset eller bygningen står stærkt mange år frem. Heldigvis fik vi professionel hjælp og vejledning. Nu kan vi se frem til en vinter, der bliver knapt så kold som den forrige.

Nyt tag

Godt Murerfirma i København

Godt Murerfirma i København

I forbindelse med vores arbejde som rådgivende ingeniører, har vi ad flere gange arbejdet sammen med et murerfirma i København, der hedder Gladsaxe Byg. Det er altid gået fuldstændig smertefrit og samarbejdet har været konstruktivt og imødekommende. Vi råder ofte vores kunder, til at vælge et godt murerfirma i København, da det ofte kan gøre en stor forskel på det endelige resultat. Et dygtigt murerfirma skaber resultater, der følger de gældende regler og regulativer i faget og sikrer kunden et godt slutprodukt. Ikke nok med at et seriøst murerfirma i København er en god idé, så kan de også komme med rådgivning i forbindelse med nye byggeprojekter og forestående renoveringer, hvilket kan være en fordel når man står i et byggeprojekt.

En God Murer fra København

Vi vil ofte gerne have vores kunder til, at støtte de lokale håndværkere, da vi mener at det er godt for konkurrencen og markedet i nærmiljøet, hvis de lokale håndværkere bliver støttet. Derfor er en murer fra København også en fordel, når der skal vælges en håndværker til byggeprojekter i København. En god murer kender byen og meget andet, der uden tvivl kan være en fordel. Den rigtige murer fra København er derfor essentiel, når der skal vælges håndværkere. Spørg gerne rundt i dit netværk.

Godt Murerfirma i København