Hydrostatisk

Hydrostatisk

Hydrostatisk tryk er en betegnelse, der bruges som udtryk for væskers tryk under bestemte forhold. For eksempel, luften ved havoverfladen presser os ned på 14,5 pounds per square inch (1 bar). Dette føler vi bare ikke, fordi væsken i vores krop, presser udad med samme kraft. Men svømmer vi lidt ned under overfladen, vil vi mærke en forandring og et pres på trommehinderne. Dette sker på grund af en stigning i det hydrostatisk tryk, som er den kraft per arealenhed, der udøves af en væske på et objekt. Jo dybere man går, jo større hydrostatisk tryk.

 

Hydrostatisk måling i beholdere

Hydrostatisk tryk er det tryk, der udøves af en væske ved ligevægt ved et givet punkt i væsken, som følge af tyngdekraften. Hydrostatiske tryk stiger i forhold til dybden målt fra overfladen. Er væsken inde i en beholder, kan man placere et måleobjekt, der kan måle det hydrostatisk tryk der opstår. Trykket af væsken alene (dvs. manometertryk) ved en given dybde afhænger kun af densiteten af ​​væsken, tyngdeaccelerationen og afstanden under overfladen af ​​væsken.

I Danmark er en af de førende forhandlere af måleudstyr til hydrostatisk tryk og målinger, KLINGER som har mere end 100 års erfaring i at producere og forhandle de mest sikre og pålidelige måleinstrumenter til hydrostatisk måling.

hydrostatisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *