Kontraventiler

Kontraventiler

En ideel kontraventil lukker I det øjeblik vækststrømningen gennem ventiler er nul, de kan også forhindre baglænsløb af pumpemotorer samt forhindre tømning af ledninger og lignende. Generelt kan man sige, at kontraventiler bliver brugt i rørledninger, hvor systemet kræver en slags flow i én enkelt retning eller beskyttelse mod tilbageløb. Man anvender også kontraventiler til sikring mod brud på rørledninger og udløb af store væskemængder.

Hvordan fungerer kontraventiler

Kontraventiler kommer i to typer. De frit bevægelige og de styrede. Er kontraventilen er utæt vil vandet løbe tilbage fra trykledningen igennem pumpen til sumpen, derfor skal pumpen bruge energi på at pumpe det samme vand af flere omgange. En god måde at få vished om, hvorvidt ens kontraventiler er utætte er, at holde øje med antallet af driftstimer og lægge mærke til om de forøges eller om der er forskel på pumpens driftstimer. Af os til kan man også se strømhvirvler omkring rørene, der suger i sumpen.

Hos Klinger Danmark udbydes der et bredt udvalg af kontraventiler af højeste kvalitet, og vi kan derfor give vores varmeste anbefalinger til at besøge deres hjemmeside.

Kontraventiler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *