Lakridskarameller

Lakridskarameller

Da jeg første gang lærte, at lakrids kommer fra lakridsrod, troede jeg dårligt mine egne ører. Tænk at en planterod kan ende ud i mit favoritslik, lakridskarameller? Roden gror helt ned til 1 meters dybde og skal være mindst 3 år gammel før man kan høste den. Det er ekstrakten fra roden, der bruges til at fremstille lakrids – og lakridskarameller. Lakridsrod kan også anvendes til mange andre ting, så som sukkervarer, fremstilling af likør og til slik at tygge på. Den kan også anvendes i urtete og det er faktisk det, som giver teen den karakteristiske smag af lakrids. Der er mange gode formål, men mit yndlings er og bliver nu lakridskarameller.

Lækre karameller fra Karamelleriet

For mig er lakrids lig med slik. Der findes både rød, sort og saltlakrids. Den sorte lakrids udvindes ved inddampning af en vandig ekstrakt fra lakridsroden. I lakridskarameller tilsættes smagen når karamelmassen har kogt over åben ild. Eller, sådan foregår det i al fald hos Karamelleriet, hvor alle karameller er håndlavede efter gamle opskrifter.

Lakridskarameller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *