Lakridskarameller

Lakridskarameller

Jeg læste engang en joke om at chokolade var salat, fordi kakao er en plante? Jeg synes både at joken var lidt sjov, men også lidt plat, da der jo er en lang proces imellem de to ting. Selv har jeg en forkærlighed for lakrids og lakridskarameller. Prøv engang at forestille jer en lang næse jeg fik, da jeg en dag blev klogere på, hvordan de laves. Lakrids kommer fra lakridsrod. Og denne rod kommer jo fra en plante. Så er lakrids også salat? Nok ikke, men ikke desto mindre er det fascinerende.

Lakridsroden gror så dybt som ned til 1 meter. Faktisk skal den have groet i hele 3 år, før end at den er klar til høst og dermed kan bruges. Det er ikke hele roden, men ekstraktet fra den, som man bruger til at fremstille lakrids.

 

Håndlavede lækkeriet

For mig vil lakrids nok altid betyde slik, selvom det også kan bruges til mange andre formål. Vidste I at der findes både rød, sort og saltlakrids? Den sorte lakrids udvindes ved inddampning af en vandig ekstrakt fra lakridsroden. I lakridskarameller tilsættes smages til karamelmassen, hvorefter det blandes og siden da klippes i mindre stykker og bliver til karameller.

Lakridskarameller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *