Category Archives: Madlavning og Catering

Catering København

Catering København

Hjemmelavet julesteg eller catering fra København?

Det er juleaftensdag og jeg har fået tjansen som køkkenchef. Ikke at det er den store nyhed, jeg kan skam sagtens lave både pasta og spejlæg, jeg er bare ikke så vant til at skulle forberede de helt store middage. Dagens menu er såmænd ikke andet end en traditionel flæskesteg med alt det guf der hører sig til på tallerkenen; brunede kartofler, rødkål, brun sovs osv.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk overvejet at bestille mad udefra. Måske fra en indisk restaurant, bare for at lave lidt rav i traditionerne – eller at få et godt cateringfirma i København, som fx www.kragerupogko.dk, til at levere noget spændende og eksotisk mad der kunne imponere mine gæster og endda lade mig slippe for køkkentjansen.

Men på den anden side, så er det jo ikke Kong Harald af Norge der kommer på besøg, men blot lidt kær familie og nogle gode venner, så jeg blev enig med mig selv om, at der var lang tid siden vi alle havde spist en gammeldags flæskesteg, og at det nok ville være sagen.

Så der arbejdes koncentreret med stegen og ikke mindst på at få en rigtig sprød svær, med tilstrækkeligt salt og den korrekte temperatur i ovnen osv. Jeg får fingre i en god økologisk rødkål og peppet den lidt op – og håndpiller endda nogle fine små kartofler. Det går også fint med sovsen, som jeg havde været lidt bekymret for, men den får en sjat cognac og så er den klar til middagsbordet.

Flæskesteg med brunet køkkenloft

Alt går faktisk over al forventning og lige efter drejebogen. Bortset lige fra en ting. Håndtaget på min gamle stegepande løsner sig nemlig på et tidspunkt der ikke er specielt godt timet. Det sker lige da jeg har smeltet det brune sukker i panden og skal til at vende kartoflerne i karamelmassen, og gøre dem brune. I det øjeblik står jeg med håndtaget i hånden, mens panden rammer sidelæns ned på gaskomfuret, banker så at sige ‘panden’ mod komfurets hårde overflade – og spreder alt sit indhold rundt over hele køkkenet.

Jeg har ikke behov for at kommentere sagen yderligere, andet end at juleaftensdag blev dagen hvor jeg blev bekræftet i, at det ikke er et godt tidspunkt at skulle være køkkenmester. Jeg fandt også ud af, at smeltet sukker hurtigt stivner – og det ikke er til at få af hverken vægge eller køkkenloft uden at skulle bruge groft sandpapir. Den sidste beslutning der blev taget den dag, var at jeg i fremtiden nok vil gøre en del mere brug af at få leveret mad udefra. Velbekomme og glædelig jul.

Karameller

Karameller

Tønden er fuld af slik & karameller

Slik og søde sager vil altid være et hit når det er børnefødselsdag. Kagemænd er en gammel tradition, det er det også at spise masser af is. Man kunne også invitere hele flokken af unger med i www.karamelleriet.com, og se hvordan lækre bløde karameller eller lakridskarameller bliver lavet. Man kunne også finde på noget skørt, og slå katten af tønden – også selv om det ikke er fastelavn. For hvem siger egentlig det skal være fastelavn for at kunne lege ‘slå katten af tønden’?

I store dele af Latinamerika har man en mangeårig tradition for det der kaldes ‘piñata’. Det er samme princip som med at ‘slå katten af tønden’, der er bare ikke en tønde der hænges op, men oftest flotte kasser lavet af pap, papir eller papmache, der også kan være formet til dekorative og farvestrålende figurer eller dukker. Inden i dem, er der så gemt slik, kager eller måske legetøj. Børnene får bind for øjnene, bliver snurret rundt et par gange så man bliver lidt svimmel – og så gælder det ellers om – en ad gangen – at forsøge at slå hul i figuren, så slikket falder ud.

Hele verden slår hul på slikket

Den latinamerikanske tradition er også blevet meget populær i USA, hvor man tit bruger legen i forbindelse med børnefødselsdage, i anledning af julen og til fejring af den 5. maj, som er en gammel mexikansk/amerikansk mærkedag der fejres stort i de latinamerikanske samfund i USA. I bund og grund er det ikke så kompliceret; er der noget der skal fejres – og er der børn med til festen – så fejrer man med ‘piñata’.

I de mexikanske ‘piñatas’ kan figurerne også være fyldt med frugter eller de traditionsrige stykker af søde sukkerrør. Man kan også finde på at blande ‘drille-piñatas’ med i festen, det er enkelte figurer der er fyldt med enten vand eller mel, og som jo ikke er så sjove at slå hul på, som dem med de søde sager.  I Mexico findes der også voksenudgaver af legen, hvor det er kendte politikere der er formet som figurer – vel og mærke politikere der måske ikke er de populæreste – og som må lægge krop til slag med køller og kæppe. En slags symbolsk demonstration, der gøres til en fest.

Men den helt gamle latinamerikanske tradition for ‘piñata’, menes at stamme Maya- og Azteker-indianerne, der lavede ‘piñatas’ af dekorerede lerpotter og indeholdt lækkerier der blev givet som offergaver til deres guder.

Effektiv og lækker catering

Effektiv og lækker catering

Hvis du tidligere har prøvet catering I København ved du måske, at der findes de virkelig dygtige og dem, der er mindre dygtige. Der er desværre af og til langt imellem de førstnævnte. Men til min datters konfirmation havde vi sat os for, at vi virkelig ville lægge og i selen og finde den helt rigtige catering mulighed, så vi ikke endte ud med en udbyder, der slet ikke levede op til vores forventninger om catering i København. På nettet kunne vi se flere gode anmeldelser fra folk, der skrev gode og rosende ord om et firma kaldet Kragerup og Ko. Det ekstra gode ved Kragerup og Ko er ikke bare deres erfaring med catering og især med catering i København, men også deres mange muligheder for at få tingene, præcis som man gerne vil have dem.

Sådan scorede vi den bedste catering i København

Foruden catering i København og et bredt udvalg af mad og retter til vores søde gæster, fandt vi hurtigt ud af, at vi ville komme til at få brug for mere end bare maden. Heldigvis kan Kragerup og Ko være behjælpelige med meget andet end blot catering. Vi var så heldige, at vi både kunne få lov at låne en kok, der kunne komme ud til selve konfirmationen og hjælpe med maden, samt to søde og smilende tjenere, der kunne være med til at opvarte vores gæster, så vi selv ikke havde én eneste ting at bekymre os om.

Effektiv og lækker catering

Den perfekte catering I København

Den perfekte catering I København

Der er uendeligt mange muligheder for at finde en udbyder, når det kommer til catering eller catering I København, som et specifikt område. Hvordan ved man, at man har fundet én, der kan levere lige det man ønsker? Og hvordan ved man overhovedet, hvad man bør kigge efter? For det første, er noget af det vigtigste man bør kigge efter, når man skal vælge catering i København, at der er styr på værdierne i det firma man vælger til at tage hånd om ens catering. Friskheden og behandlingen af råvarer er essentielt, hvis man vil være sikker på, at ende ud med et godt resultat.

Sådan sikrer du dig en god catering

Hos Kragerup og Ko har vi folk, der kan hjælpe dig med det hele. Hvad enten du blot leder efter en der kan stå for din catering, end der ved en masse om catering i København, en privat kok, der kan komme ud og kokkerere for jer, eller måske et par søde, imødekommende og smilende tjenere, der kan hjælpe lidt med serveringen og oprydningen, kan Kragerup og Ko være behjælpelige. På vores hjemmeside kan du finde meget mere om vores forskellige services, vores koncept og vores priser. Vi har med garanti også en catering, der passer til dig.

Den perfekte catering I København

Stor success med buffet København

Stor success med buffet København

Hos Kragerup og Ko er vi I konstant konkurrence med andre catering-firmaer, der alle gerne vil levere buffet København til forskellige virksomheder som ønsker at gøre brug af en frokostbuffet. Vi ønsker selvfølgelig at være det bedste og mest foretrukne i branchen – og hvordan gør man så det?

Hos Kragerup og Ko går vi op i kvalitet frem for alt. Vi sørger altid for, at have de bedste og mest friske råvarer, når det gælder buffet København. Det skal helst være sådan, at folk står på halen over udvalget, når de møder op og ser dagens frokostbuffet. Gør de ikke det, er det ikke en buffet København fra Kragerup og Ko, vi garanterer nemlig, at frokostbuffet vil være et hit.

Hjælp til en lækker frokostbuffet?

Står du også og mangler et godt input til hvordan I kan spice menuen op i din virksomhed, så I også kan få glæde af en rigtig lækker frokostbuffet? På vores hjemmeside www.kragerupogko.dk kan I finde meget mere inspiration omkring buffet København, catering, frokostordninger og meget andet. I kan også se vores ugemenuer og blive klogere på nogle af vores værdier, der hver dag garanterer et velsmagende resultat i jeres frokostbuffet.

Stor success med buffet København

Måske Danmarks bedste frokostbuffet

Måske Danmarks bedste frokostbuffet

Leder du efter den bedste frokostbuffet til dig og din virksomhed? En overdådig buffet København, eller en let og lækker anretning med fokus på de sunde råvarer? Hvad enten du er til det hele store eller det mere subtile, men nøje udvalgte, har de svaret hos Kragerup og Ko. Vi har prøvet mange forskellige frokostordninger i vores lille virksomhed, men den bedste frokostbuffet fandt vi her. Udbuddet af buffet København er stort, så det gælder om at holde tungen lige i munden, når man først begynder at kigge sig omkring. For os var det vigtigt med en frokostbuffet, der mættede både øjne og mave, men som efterfølgende gav en følelse af velvære fremfor følelsen af at være tung. En sådan buffet København kan godt være svær at finde, for det handler jo i virkeligheden også om, at man selv forstår at begrænse sig en smule.

Buffet København når det er bedst

Kragerup og Ko tilbyder et stort udvalg af menuer og leverer altid friske råvarer og flotte anretninger, når man bestiller deres buffet København. Deres frokostbuffet er virkelig en af de bedre og mætter både øjne og mave. Selv efter man har spist har jeg flere gange oplevet at gå forbi buffeten og stadig have lyst til at fylde min tallerken, og det er præcis sådan det bør være.

Måske Danmarks bedste frokostbuffet

En frokostordning der passer dig

En frokostordning der passer dig

Det kan alligevel være en større udfordring end man lige går og tror, når man skal sætte sig fast på en leverandør, der kan være behjælpelig med en rigtig god og lækker frokostordning, når der skal være firafrokost eller hverdag I en virksomhed. Det oplevede vi i al fald på min arbejdsplads, da vi i foråret indførte frokostordning og begyndte at overveje de mange muligheder. Det vigtigste for os, når vi taler frokostordning eller firmafrokost er selvfølgelig kvaliteten og de friske råvarer. Det er noget alle vil mene, for der er selvfølgelig ingen der gider have gamle råvarer eller noget der ikke er friskt. Men kender I det med, at noget godt kan være købt og man kan se på mærkatet, at det også er friskt, men når man så skal bruge det i madlavningen, virker det bare ikke så friskt alligevel? Sådan må det ikke være i en frokostordning og heller ikke til en firmafrokost.

Altid sikker på lækker firmafrokost

Hos os prøvede vi en del forskellige frokostordning og firmafrokost sider, før end vi faldt over Kragerup og Ko. Alt lød simpelthen så lækkert og vi var da også i tvivl, om der her var tale om et klassisk tilfælde, hvor det hele måske var lidt for godt til at være sandt. Men da først vi fik det prøvet af og fik sat os ved både frokostordning og firmafrokost, blev vi positivt overraskede.

En frokostordning der passer dig

En firmafrokost for alle

En firmafrokost for alle

På min arbejdsplads fungerer alle rigtig fint med at være I kasser. Det vil sige, at der ligesom er sådan en slags go-to person i hver en afdeling, der tager sig af forskellige opgaver, tiltag eller særlige arrangementer. I min afdeling er der for eksempel en der er printerekspert. Selvom der er mange der kan betjene printeren, er det ligesom nødvendigt altid at hive fat i denne ene person, bare så de får en lille succesoplevelse ved at blive hidkaldt til kopirummet. Vi har en der tager sig af det praktiske, en der renser kaffemaskinen, en der styrer pynten til firmafester og så videre. Så da emnet firmafrokost kom på banen, og jeg endnu ikke rigtigt havde fået etableret min rolle, tog det mig ikke mange sekunder, at udnævne mig selv som den nye ekspert i firmafrokost og ernæring.

Ny favorit på grund af frokostordning

Da jeg først havde lagt kort ind på firmafrokost, kunne jeg gå i gang med at eksekvere min plan. Jeg havde tidligere prøvet catering fra Kragerup og Ko og vidste at vores firmafrokost ville blive en succes, hvis vi bestilte fra dem. Det varede ikke mange dage før end min titel blev udvidet og jeg også blev ansvarlig for at stå for den nye frokostordning. Her var mit valg det samme. Folk er begyndt at komme til mig privat også, selv når det ikke handler om frokostordning. De kommer om konfirmationer, bryllupper og barnedåb og spørger til, om jeg kan skaffe menu og muligheder fra vores firma til frokostordning. Og det kan jeg.

En overdådig frokostordning

En overdådig frokostordning

En overdådig frokostordning

Det er selvfølgelig vigtigt at man overordnet er rigtig glad for sit job, hvis man hver morgen skal vågne tidligt og have noget at stå op til. Opgaverne skal gerne være alsidige og spændende og kollegaerne søde. På vores arbejdsplads synes jeg faktisk det hele spiller. Dog må jeg sige, at efter der er kommet frokostordning, er det hele blevet endnu sjovere. Tænk at jeg skulle gå hen og blive så glad for frokostordning. Jeg har ellers altid været typen, der lavede min madpakke hjemmefra, for så kunne jeg på den måde være helt sikker på, at jeg fik lidt af det hele og jeg havde samtidigt den her ide om, at jeg bedre ville kunne styre, at jeg fik spist noget sundt. Men jeg blev klogere.

Det hele startede med en firmafrokost

Vi skulle have stor firmafrokost i foråret, og det var faktisk her, at det hele startede. Vi havde bestilt mad fra Kragerup og Ko, og menuen var overdådig. Siden da har alle levet højt på firmafrokost og forsøgt at finde mærkedage i virksomheden, blot så vi kunne komme til at holde en ny firmafrokost. Jeg ved ikke præcis, hvordan det gik til, men vores chef gav efter og besluttede også at prøve Kragerups frokostordning. Det er stadig en kæmpe succes blandt alle medarbejdere, og foruden at have et dejligt job at stå op til, har vi nu også en skøn frokostordning.

En overdådig frokostordning

Firma Frokostordning

Firma Frokostordning

Er du træt af madpakker, rugbrødsmadder og rester? Det var jeg i hvert fald. Det blev ofte til en kedelig gang frokost på mit arbejde og min opfindsomhed er virkelig ikke så stor, når det drejer sig om, at skulle finde på spændende frokost. Derfor blev jeg virkelig positivt overrasket, da vi alle fik en mail om, at der var startet en firma frokostordning som alle os medarbejdere frit kunne benytte. Frokostordningen bliver leveret af Kragerup og Co og den er varieret og virkelig lækker. Der er ikke to uger i træk, hvor menuen er den samme, og der er både varm mad, kold mad og retter til vegetarerne, og de bruger kun de bedste råvarer. Deres hjemmebagte brød er også længder bedre, end brødet jeg plejede at købe fra Netto.

Buffet København

Den lækre buffet fra Kragerup og Ko hjalp til at gøre vores fødselsdags arrangement til en stor succes. Vi fik leveret al maden og den skulle kun anrettes på buffetbordet, og det var virkelig en befrielse ikke at skulle sørge for al madlavningen, når der i forvejen var en masse andre ting, der skulle holdes styr på. Vi havde søgt efter en god buffet i København som vi kunne få leveret til vores fødselsdagsfest og vi fandt den helt rigtige hos Kragerup. Efterfølgende var der mange i vores familie, der spurgte hvorfra maden kom, og vi har været til fest efterfølgende, hvor maden også blev leveret fra dem

Firma Frokostordning