Naturlig ventilation

Naturlig ventilation

Som hovedregel findes der tre typer af ventilation: Naturlig ventilation, mekanisk ventilation og mekanisk udsugning. Naturlig ventilation er den mest brugte i private hjem, hvor der sker en naturlig udluftning i boligen gennem luftventiler, aftrækskanaler og tilfældige utætheder, samt selvfølgelig ved åbning af vinduer og døre, som er den udluftningsmetode de fleste bruger, når det handler om naturlig ventilation.

Om Naturlig ventilation

Naturlig ventilation handler om at man udnytter naturens egne kræfter til at skabe en behagelig temperatur, samt et sundt og friskt indeklima. Dette er både en miljøvenlig og økonomisk besparende løsning i forhold til dyre ventilationsløsninger. Derfor er den også benyttet af mange, og mere og mere udbredt. Ulempen kan dog være at man ofte er afhængig af at skulle være hjemme, samt at man skal holde øje med vejret, for at undgå regn indendørs ved kraftige byger og lignende.

En god løsning kan være at installere ovenlysvindue af forskellige karakter. På denne måde skabes der både et øget indfald af naturlig dagslys, og en bedre mulighed for at have naturlig ventilation, som automatisk forholder sig til vejret, og som ikke er afhængigt af din tilstedeværelse i rummet.

naturlig-ventilation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *