Online marketing

Online marketing

Online marketing startede i 1990erne, og blev mere og mere sofistikeret i 2000’erne og 2010’erne efterhånden som det spredte sig, og vi tog de digitale medier til os. I dag har næsten alle virksomheder beskæftiget sig med online marketing i en eller anden form, og statistikkerne viser at det stadig er et voksende område.

 

Online marketing eller digital markedsføring

Digital markedsføring er ofte omtalt som “online marketing”, “internet markedsføring” eller “web-marketing. Udtrykket digital markedsføring er vokset i popularitet over tid, især i visse lande, men der er stor spredning på i hvilke lande der bruger begrebet online marketing og hvilke lande der kalder det noget andet. I Italiens reklamebureau verden bruges som regel udtrykket web-marketing.

I online marketing verden produceres der årligt 4,5 billioner online annoncer til de forskellige digitale medier. Især omkring år 2010 skiftet skete der en eksplosion af disse online marketing reklamer, som især stammer fra virksomhedernes mulighed for adfærdsbaseret annoncering på nettet, som det for eksempel er tilfældet på Facebook. I takt med at online marketing blev mere og mere populært er det dog også blevet genstand for megen opmærksomhed, og der har været indført skærpede regler for forbrugernes privatliv og databeskyttelse online.

online-marketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *