Rodfræser

Rodfræser

En rodfræser fræser den tilbageblivende rod, og efterlader den som flis. Via en rist i rodfræser maskinen, bliver græs, rodstumper og organisk materiale sorteret fra, og efterlader jord og flis. Det gør at det område du har brugt en rodfræser på, efterlades klar til såning af græs og korn eller plantning.

Mange tænker måske at en rodfræser kun er til store professionelle firmaer og anliggende, for at anskaffe sig en maskine til at fjerne en rod, kan godt virke som et lidt stort brød at slå op. Du har jo bare fældet et træ … Men har du én gang prøvet at stå med en genstridig rod fra et birketræ eller en busk, der ikke kun bredte sig over jord højde, men også under overfladen, vil du huske besværet, de mange timers arbejde og den værkende krop. Det kan en rodfræser spare dig for.

 

Som oftest kan man med fordel benytte en rodfræser, hvis der før har stået træer eller buske over 30 cm. i højden, men det standser ikke der. Rodfræser – som også af og til kaldes stubfræser – kan også bruges ved fjernelse af læhegn og lignende.

Rodfræser

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *