Støbejernspande

 

Støbejernspande

Har du investeret i en god støbejernspande, for eksempel fra Gense (som vi varmt kan anbefale), så bør du passe godt på den. En støbejernspande er et af de bedste værktøjer du kan få i køkkenet, og en yderst taknemmelig størrelse. Plejer du den godt, og rengøre den korrekt, kan din nye støbejernspande holde i årtier.

 

Rengør en støbejernspande korrekt

Når din støbejernspande skal rengøres, må du aldrig bruge sæbe. Rengør den i varmt vand og tør med lidt madolie efterfølgende. Bruger du sæbe, ødelægger du blot din støbejernspande, og gør den klistret.

Har du allerede en støbejernspande, som har mange år på bagen og trænger til lidt pleje, kan du passende give din støbejernspande en lille spabehandling. Det gør du ved at sætte den på et blus med høj varme, og derefter fylde din støbejernspande med salt op til kanten. Lad salten stå og stege i ca. en time, og rør hver 10. minut. Processen gør at salten tager farve fra snasket på panden.

Sluk derefter for blusset, og vask panden i varmt vand. Stil den tilbage på blusset ved middelvarme, så vandet fordamper derigennem. Trænger din støbejernspande til den helt store behandling, så gentog processen med olie i stedet for salt. Lad olien stå i ca. 12 timer, inden den hældes ud og panden igen rengøres med varmt vand.

Støbejernspande.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *