Støbejernspande

Støbejernspande

Jeg er for nyligt blevet det man kan kalde for “rigtig voksen”. Ikke fordi jeg er fyldt 18, det er nemlig efterhånden en del år siden, og heller ikke fordi jeg har fået villa, Volvo og vovse. Men det er tæt på. I min villa har vi nemlig fået en støbejernspande. Nu undrer du dig måske over, hvad i alverden der er tale om her, eller om hvad der mon er galt med en helt almindelig pande. Og der er som sådan ikke noget galt med en almindelig pande, men en støbejernspande er bare lige next level. Støbejern er et fantastisk materiale og en støbejernspande er ingen undtagelse. Maden hænger ikke fast, bliver sjældent brændt og hele panden kan gå i ovnen, så man endda kan spare opvask. Mange tror det er svært at passe på sin støåbejernspande, idet den godt kan komme til at se lidt medtaget ud, hvis ikke man passer ordentligt på den. Men det er der heldigvis råd for.

Undgå at din støbejernspande ender på lossepladsen

Der kan nemlig ske det, at en støbejernspande godt kan gå hen og få en klistret eller næsten snasket overflade. Hvis skaden først er sket, skal du dog ikke fortvivle, hjælpen er nær. Det eneste det kræver, for at udbedre skaden, er en smule salt og lidt olie.

Stil først din støbejernspande på et blus med høj varme. Så hælder du salt på panden til det dækker op til kanten. Saltet skal stå her og stege de næste 45 minutter. Saltet vil herefter skifte farve, efterhånden som det suger snasket op fra panden. Når panden er tør tryller man lidt med olie og snart er panden klar igen.

Støbejernspande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *